top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraJoey DiGangi

HYPNOPOROD A GRAVIDJÓGA

Každá žena si zaslouží prožít porod jako krásnou a posilující zkušenost, a to ve stavu klidu a uvolnění. Těhotenství je jedno z nejdůležitějších období v životě ženy, což platí i pro samotný porod, který je pro ženu rovněž jedním z nejvýznamnějších životních okamžiků. Gravidjóga s technikami hypnoporodu je skvělým průvodcem.


Průběh porodu často v životě ženy nastaví další vzorce chování. Jsem toho názoru, že porod rozhodně krásný být může, ač si to většina českých žen nemyslí a očekává ho s obavami a nedůvěrou. Přejí si, aby ho měly co nejrychleji za sebou. Porod je krásný, dokonce je možné se na něj těšit. Prožít ho s láskou a radostí. Stačí se jen připravit.


Techniky HYPNOPORODU a GRAVIDJÓGY pomáhají k znovunalezení důvěry v ženské tělo a jeho schopnost porodit dítě hladce a beze strachu.

HYPNOPOROD a GRAVIDJÓGA vytvářejí unikátní spojení dvou na první pohled vzdálených metod, které ale vycházejí ze stejných, osvědčených zdrojů. Oba směry pracují s myslí a odstraňováním zbytečného napětí v těle, s navozováním stavu uvolnění. Učí ženu setrvávat v parasympatiku (relaxaci) v průběhu těhotenství i porodu, nebo ji učí se ze sympatiku (aktivity) navracet do stavu klidu, sebedůvěry a uvolnění, který je pro zdárný průběh porodu důležitý.


HYPNOPOROD


používá systém relaxací, vizualizací, afirmací a dýchání. Jedná se o velmi jednoduché metody, které fungují na principu Pavlovova reflexu (naučená podvědomá reakce na určitý podnět). Pokud žena v těhotenství tyto techniky pravidelně procvičuje, může si stejný stav uvolnění a sebedůvěry nezbytný pro hladký porod navodit v průběhu porodu. Hypnoporodní techniky pomáhají efektivně pracovat s tělem, a navíc odstraňují stres a posilují sebedůvěru.


GRAVIDJÓGA

Jóga chápe tělo a mysl jako jednotu.

Jóga je pro těhotné ženy ideální, jelikož jim umožňuje cvičit jak na fyzické, tak na mentální úrovni. Gravidjóga zvyšuje energii a odbourává stres a učí ženu se přirozeně uvolňovat. Její pravidelné praktikování udržuje nastávající matku v kondici během celého těhotenství až do porodu. Gravidjóga obecně pracuje s všímavostí a dechem, které jsou skvělými pomocníky v těhotenství i během samotných dob porodních.

Těhotné si uvědomují samy sebe a učí se napojit na dítě, vytváří krásné a hluboké spojení.


Než se pustíte do Gravidjógy


První trimestr je klíčový pro udržení těhotenství a nastává v něm nejvíce strukturálních a hormonálních změn. Pokud jste před otěhotněním jógu nikdy necvičily, je vhodné začít až po ukončeném 1. trimestru a dbát na svůj zdravotní stav.

6 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page